درپی بارندگیهای شدید روزهای نخستین سال ٩٨ شمسی در شهرستان زله زده سرپل ذهاب یک نوجوان ١٦ ساله یارسانی بنام بهنام ویسی در مسیر بازگشت به خانه دچار حادثه سیل شد و بر اثر بالا آمدن آب در کانالی در نزدیکی روستای خویش و گرفتار شدن در آب جان خود را از دست داد و اینگونه نوروز و جشن سال نو به کام یک خانواده یارسانی محروم از تمام حقوق شهروندی که هنوز از زله رنج میبرد تلخ و دردآور شد.
مرگ بهنام ویسی زمانی در توجه فعالین حقوق بشری قرار گرفت که جعبه کمک های او به سیل زدەگان گمیشان استان گلستان پیدا شد. کمک هایی که از کرمانشاه و روستای کانی عزیز دشت ذهاب برای کمک به مردم سیل زدە راهی شمال ایران شدە بود. او کمک های مردم ایران به خود و همشهریان زله زده سرپل ذهابی اش را فراموش نکرده بود.
ساکنان سرپل ذهاب زله زده که به دلیل خشم ایدئولوژیک مسئولین رژیم ایران از یارسانیان و با پیادەریزی برنامه های شوم رژیم جمهوری اسلامی که هدف نهایی آن "کوچاندن مردم منطقه به نقاط شیعه نشین با هدف آسمیله سازی و تغییر دموگرافی مناطق یارسان نشین" است، خود هنوز در کانکس و شرایط وخیم به سر میبرند انسانیت را فراموش نکردەاند. در حالیکه آنان کماکان با سختی ها و رنجهای زله خلاص دست و پنجه نرم می کنند و اکنون در حال جنگ با سیلاند اما کمکهای آن روزها را از یاد نبردهاند و به فکر هموطنانشان در کیلومترها دورتر هستند.
سرپل ذهابی های یارسانی و سایر یارسانیان ایران پس از درخواست رهبر معنوی یارسان جناب آقا سید نصرالدین حیدری برای کمک به سیل زدەگان کشور کمپین های بزرگی تشکیل داده و در حال ارسال کمک های نقدی و غیرنقدی به آنان هستند.
شایان ذکر است که سازمان دمکراتیک یارسان که سازمانی ی مدنی است و برای احقاق حقوق شهروندی یارسانیان مبارزه و تلاش جهانی می کند نیز طی اقدامی به موقع و تاثیرگذار با صدور اطلاعیه و پیامی فراگیر از همه یارسانیان درخواست نمود که به یاری هموطنان سیل زده بشتابند.
قابل تقدیر و ارزش است که در حادثه زله اخیر هم پایگاه دینی مردمی یارسان یعنی " تکیه حیدری " و هم سازمان ی یارسان یعنی "سازمان دمکراتیک یارسان" در اینباره هر دو به موقع و به نوعی هماهنگ و تاثیرگذار عمل نمودند.
بارش باران شدید در چند روز گذشته بخاطر بی کفایتی مسئولین و البته نقش مخرب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نابود کردن مسیل ها، جنگل ها و سایر منابع طبیعی باعث جاری شدن سیلاب شدید و آب گرفتگی در شهر و منزل مردمان سرپل ذهاب و برخی از شهرهای ایران شده و متاسفانه زندگی، خانه و منابع درآمد مردم یعنی مغازه ها، کشاورزی و دامداری را کاملا از بین برده است.
طغیان رودخانه الوند در سرپل ذهاب زندگی ساکنان این منطقه را که از زمان زله در چادر و کانکس هستند با دشواریهای فراوانی رو به رو کرده است.
وقوع زله و پس از آن سیل، اکثر کوچههای شهر سرپل ذهاب را تحت تاثیر قرار داده، آسفالت خیابانها و کوچهها اصلا وضعیت خوبی ندارد و به نظر نمیرسد شهرداری هم برنامه خاصی برای بازسازی شهر داشته باشد.
بر اساس تصاویر و فیلم های منتشر شده در فضای مجازی مردم حادثه دیده زله سال ۹۶ سرپل ذهاب چنان دچار سیل زدگی شده بودند که بسیاری از کانکس هایی که این زله زدگان در آنها زندگی می کنند در محاصره سیلاب قرار گرفته بود و در سایه رژیم نامسئول زندگی بر این مردمان محروم و فراموش شده دو چندان سخت شده است. آمار خودسوزی ها، خودکشی ها و مرگ های ناشی از نبود خدمات و درمان در مناطق زله زده قابل بحث و لازم به پیگیری است ولی با توجه به جو امنیتی و کنترل عوامل سپاه و اطلاعات کاری بسیار خطرناک و امنیتی می باشد.
شهری که ۱۷ماه پس از زله ۹۶ هنوز ساکنانی دارد، که نه در کانکس بلکه در چادرهایی زندگی میکنند که خودشان با چوب و پلاستیک و سنگ ساختهاند. اداره مسکن شهرستان بنابه دلایل ذکر شده یعنی با سخت کردن شرایط زندگی و با هدف کوچاندن اجباری آنان اجازه ساخت خانه جدید به شهروندان زله زده سرپل ذهاب را نمی دهد.
با این وجود چه میشود عاقبت مردمانی که گرفتار قهر حکومت و زمین شدند، آب هم آبادشان نکرد و هزاران وعده دروغین نمایندگان و مسئولین هم آنها را به خانه»هایشان بازنگردانده است.
بازداشت دو تن از پیروان دین یاری در اعتراضات اخیر پس از انهدام هواپیمای اوکراینی توسط سپاه رژیم
زله ,سرپل ,ذهاب ,سیل ,های ,زده ,سرپل ذهاب ,زله زده ,و به ,پس از ,زده سرپل ,سازمان دمکراتیک یارسان
درباره این سایت